ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Περίληψη:

Μπήκαμε αισίως στην τρίτη χρονιά της τηλεοπτικής μας εκπομπής ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ. Κάναμε ταξίδια στο άπειρο του Σύμπαντος. Γνωρίσαμε την γειτονιά μας, το Ηλιακό Σύστημα. Περάσαμε με εξωπραγματικές ταχύτητες την ζώνη του Κάιπερ και το νέφος του Οόρτ. Παρατηρήσαμε όλους τους τύπους αστέρων, λευκούς νάνους, ερυθρούς γίγαντες αλλά και αστρικά πτώματα όπως υπερκαινοφανείς αστέρες και αστέρες νετρονίων. Περάσαμε δίπλα από θηριώδεις μαύρες τρύπες που καταπίνουν αχόρταγα κόσμους. Μελετήσαμε άλλους γαλαξίες και εντυπωσιακά νεφελώματα.

Επίσης κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο γνωρίζοντας μέσα απ’ την ιστορία της αστρονομίας, σπουδαίους επιστήμονες όπως ο Πλάτωνας, ο Ερατοσθένης, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν και εμβαθύναμε αναλύοντας τις θεωρίες τους. Ανοίξαμε σκονισμένα βιβλία αρχαίων πολιτισμών όπως των Βαβυλωνίων και των Αιγύπτιων και ρίξαμε μια ματιά στις σημειώσεις του για τη λειτουργία του κόσμου.

Αυτά και πολλά άλλα συνέβησαν αυτά τα τρία χρόνια. Πιστοί στο δόγμα “Τα γραπτά μένουν τα λόγια πετούν” αποφασίσαμε να εκδώσουμε αποσπάσματα της έρευνάς μας σε έντυπη μορφή.

Συγγραφέας:

 Κώσταντίνος Καμπάκης

Isbn:

978-618-83065-9-2 | 978-618-81077-2-4

Κατηγορία: Επιστήμες
Θεματική κατηγορία: Διάστημα/Εκπαίδευση
Ημ. Έκδοσης: 4/01/2018
Ηλικία: 12+

Σελίδες:

108

Αγορά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *