ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

Πόσα πράγματα ξέρεις πραγματικά για τον αγαπημένο σου συγγραφέα; Σήμερα θα σας αναφέρουμε 10 πράγματα που ίσως κάποιοι δεν γνώριζαν για τον αγαπημένο μας συγγραφέα βιβλίων τρόμου,  Stephen King.

1. Σε ηλικία 2 ετών, ο King έζησε μια τεράστια απώλεια, αφού ο πατέρας του εγκατέλειψε εκείνον, τη μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του, David. Η μητέρα του έβαλε τα δυνατά της να παρέχει στους γιους της τα απαραίτητα, όμως η οικογένεια ζούσε σε άσχημες οικονομικά συνθήκες.

2. Όταν ήταν παιδί, ένας φίλος του χτυπήθηκε από τραίνο και σκοτώθηκε. Ο ίδιος δεν έχει αναμνήσεις από το συμβάν, αλλά, σύμφωνα με τη μητέρα του, ο μικρός Stephen King είχε πάει να παίξει με το παιδί και γύρισε μετά από λίγη ώρα κάτασπρος και ανίκανος να μιλήσει για την υπόλοιπη μέρα. Κανείς δεν γνωρίζει αν βρισκόταν κι αυτός κοντά στις ράγες του τραίνου ή αν ο φίλος του σκοτώθηκε πριν αυτός φτάσει εκεί ή ακόμα, αν είδε το συμβάν και έτρεξε μακριά.

3. Η συγγραφή για αυτόν ξεκίνησε από τα 16 του χρόνια. Συνήθιζε να γράφει μικρές ιστορίες και να τις στέλνει σε περιοδικά, όμως κανένα δεν δεχόταν να τις δημοσιεύσει. Η πρώτη φορά που ιστορία του έγινε δεκτή ήταν σε ηλικία 19 ετών και ο King αμείφθηκε με 35$ για αυτή την δημοσίευση.

4. Μετά από χρόνια, ξεκίνησε να γράφει το «Κάρι», που έμελλε να γίνει το πρώτο μυθιστόρημα που θα εξέδιδε. Κατά τη συγγραφή του, το θεώρησε πολύ κακό και το πέταξε στα σκουπίδια. Για καλή του τύχη, όμως, εκεί το βρήκε η γυναίκα του, που το διάβασε και τον προέτρεψε να το συνεχίσει. Το βιβλίο, τελικά, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο αντίτυπα τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

5. Έχει αναφέρει πως παλαιότερα είχε συνεχόμενους εφιάλτες, που έβλεπε τον εαυτό του να μπαίνει σε δωμάτια με πτώματα ανθρώπων που είχαν κρεμαστεί.

6. Ο Stephen King έχει έρθει αντιμέτωπος με προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών. Ο ίδιος έχει πει, με θλίψη, πως το μυθιστόρημά του «Κούτζο» δεν θυμάται να το γράφει. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της οικογένειάς του, ζήτησε τη βοήθεια ειδικών και από τότε είναι νηφάλιος.

7. Το 1999 είχε ένα σχεδόν θανάσιμο ατύχημα. Χτυπήθηκε από ένα βαν κατά την διάρκεια ενός περιπάτου, πολύ κοντά στο σπίτι του. Η σύγκρουση έσπασε το πόδι, τον γοφό και τα πλευρά του, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον πνεύμονα και το κεφάλι του. Μάλιστα, εξ αιτίας ενός λάθους μιας τοπικής εφημερίδας, πολλοί πίστεψαν πως πέθανε. Μετά από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας, αποφάσισε να δώσει 1.500$ και να αγοράσει το βαν για να αποφύγει την πώλησή του, έναντι τεράστιου ποσού, το eBay.

8. Στο βιβλίο του, «Το Αυτό», υπάρχει μια σκηνή με όργιο ανάμεσα σε 6 αγόρια και μία κοπέλα, η οποία, για προφανείς λόγους, δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία από τις δύο ταινίες (το 1990 και το 2017) που βασίστηκαν στο μυθιστόρημα. Μάλιστα, ο συγγραφέας έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το συγκεκριμένο γεγονός και έχει δηλώσει: «Είναι εκπληκτικό πως έχει σχολιαστεί τόσο πολύ μια μοναδική σκηνή σεξ και τόσο λίγο οι πολλαπλοί φόνοι παιδιών. Αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι.»

9. Η βιβλιοθήκη του διαθέτει περίπου 17.000 βιβλία, από τα οποία δεν έχει διαβάσει μονάχα ελάχιστα, που έχουν προστεθεί πρόσφατα.

10.  Η συμβουλή του Stephen King για τους νέους συγγραφείς είναι: «Αν θέλεις να γίνεις συγγραφέας, πρέπει να κάνεις δύο πράγματα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: να διαβάζεις πολύ και να γράφεις πολύ. Δεν υπάρχει, απ’ όσο ξέρω, κάποιος άλλος δρόμος, πιο σύντομος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *