ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

Ήξερες ότι υπάρχουν κάποια πράγματα άγνωστα σε σχέση με γνωστά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει καθώς και τους συγγραφείς τους;

Πάμε να δούμε μερικά:

  1. Ο Ian Fleming, ο άνθρωπος που έστειλε τη σειρά βιβλίων του James Bond, στην αρχή σκέφτηκε να τον κάνει ορνιθολόγο! Αλλά του φάνηκε πολύ βαρετό και το άλλαξε σε πράκτορα.
  2.  Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλειπε σε διακοπές όταν εκδόθηκε το βιβλίο του «Οι Άθλιοι». Επειδή, όμως, ήθελε να μάθει την αντίδραση του κοινού σε αυτό έστειλε ένα τηλεγράφημα στους εκδότες του. Τους έστειλε ένα απλό «;» (ερωτηματικό). Και αυτοί του απάντησαν με ένα «!» (θαυμαστικό)! Αποτελεί και το μικρότερο τηλεγράφημα στην ιστορία.
  3. Η J. K. Rowling είχε ολοκληρώσει τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου του Harry Potter από το 1995. Ο υπεύθυνος, όμως, για να πουλήσει το βιβλίο το πήγε σε 12 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους και όλοι το απέρριψαν.
  4. Όταν βρήκε τελικά σπίτι το βιβλίο, οι εκδότες είπαν στην Rowling να βρει και άλλη μία δουλειά γιατί δε θα έχει καθόλου επιτυχία! Τη συνέχεια την ξέρεις.
  5. Ο Αλαντίν στο βιβλίο Χίλιες και Μία Νύχτες είναι στην πραγματικότητα Κινέζος και ζει στους δρόμους της Κίνας.
  6. Η Jane Austen έγραψε το πρώτο της βιβλίο, Περηφάνια και Προκατάληψη, μόλις ήταν 21 ετών! Όμως, οι εκδότες δεν δέχονταν να το εκδώσουν για 15 χρόνια. Μετά την επιτυχία που γνώρισε το βιβλίο, Λογική και Ευαισθησία, μπόρεσε η Austen να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο.
  7. Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, με 5,3 εκατομμύρια αντίτυπα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *