ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

Είσαι σίγουρος πως γνωρίζεις τα πάντα για τους αγαπημένους αγαπημένους μας συγγραφείς; Πάμε να δούμε 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε  για τον μεγάλο λογοτέχνη, θεατρικό συγγραφέαΈρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
1) Ήθελε να πολεμήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά του το αρνήθηκαν λόγω προβλήματος στην όρασή του. Παρόλα αυτά, έπεισε τον στρατό να τον κάνει οδηγό ασθενοφόρου. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του πολέμου τραυματίστηκε από πυρά και απομακρύνθηκε από τη θέση.

2) Ο Χέμινγουεϊ κάποτε έζησε, μέθυσε και κοιμήθηκε με μια αρκούδα.

3) Κάποτε έκλεψε ένα ουρητήριο από το αγαπημένο του μπαρ, όπου είχε ουρήσει αρκετά «λεφτά» σε αυτό και σαν αποτέλεσμα θεώρησε ότι θα έπρεπε να του ανήκει. Κατέληξε να κολλήσει το ουρητήριο μέσα στο σπίτι του.

4) Μια φορά εξέδωσε μια συνταγή για μηλόπιτα στη στήλη του. Στην πραγματικότητα, είχε πολλές συνταγές για φαγητό και μερικές από αυτές κατέληξαν να είναι σε μουσεία όπως η συνταγή του για hamburger που βρίσκεται παρακάτω.
5) Η KGB προσέλαβε μυστικά τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ ως κατάσκοπό τους, και αυτός δέχτηκε.

6) Η καθημερινή καταμέτρηση των λέξεων που έγραφε σημειωνόταν σε ένα κομμάτι χαρτόνι που βρισκόταν στον τοίχο του.

7) Υπάρχει μια διάσημη ιστορία για τον Χέμινγουεϊ ο οποίος στοιχημάτισε με τους ομότεχνους του, ότι θα μπορούσε να γράψει μια σύντομη ιστορία χρησιμοποιώντας μόνο έξι λέξεις. Η ιστορία που τους έδωσε ήταν: «Προς πώληση. Παιδικά παπούτσια. Εντελώς Αφόρετα… «. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το στοίχημα.

8) Κάποτε εξέτασε τα γεννητικά όργανα του Σκοτ Φιτζέραλντ στο μπάνιο μιας καφετέριας και τον ενημέρωσε ότι ήταν κανονικού μεγέθους, μετά από παράπονα του δεύτερου ότι η γυναίκα του δεν ικανοποιούταν από το μέγεθος.

9) Το τέλος του «Αποχαιρετισμός στα Όπλα» γράφτηκε 39 φορές.

10) Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο συγγραφέας επιβίωσε από την έκθεση στον άνθρακα, την ελονοσία, τον καρκίνο του δέρματος και την πνευμονία. Έζησε με διαβήτη, γλίτωσε από δύο αεροπορικά δυστυχήματα, ένα χαλασμένο νεφρό, ηπατίτιδα, μια πάσχουσα σπλήνα, ένα ραγισμένο κρανίο, ένα κατεστραμμένο σπόνδυλο και το μόνο που δε μπορούσε να τον σταματήσει ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Τελικά, ο συγγραφέας πήρε το αγαπημένο του όπλο και αυτοκτόνησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *